De Nintendo Switch Lite is vanaf 20 september verkrijgbaar

Een compact en lichtgewicht systeem dat speciaal is ontwikkeld voor handheld-gaming

Nintendo heeft vandaag de Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd. De nieuwe versie van de Switch is speciaal ontworpen om games on the go te spelen en is daardoor ook compacter en lichter dan zijn voorganger.

Bij de Nintendo Switch Lite is de besturing volledig in het apparaat geïntegreerd. Ook is hij compacter dan het huidige model, maar daar zijn wel een aantal opofferingen voor gedaan. Zo heeft de Switch Lite geen standaard en kun je het niet aansluiten op een televisie.  

De Nintendo Switch Lite wordt op 20 september uitgebracht en zal in drie verschillende kleuren leverbaar zijn: geel, grijs en turkoois. Daarnaast wordt er voor de Pokémon-fans op 8 november een speciale Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition uitgebracht met illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Shield.

Op het nieuwe apparaat kun je alle Nintendo Switch-games spelen die de handheld-modus ondersteunen, maar er zijn er wel een aantal games met enkele beperkingen. Check dus heel goed de achterkant van een game om meer te weten te komen over welke functies zijn inbegrepen en welke speelstijlen worden ondersteund in specifieke games.

Ga voor meer informatie over de Nintendo Switch Lite naar de officiële Nintendo Switch-website.