De strijd om het landkampioenschap van de edivisie gaat beginnen

Wie mag zich landskampioen noemen?

Zoals jullie waarschijnlijk al weten heeft Bryan Hessing van Heracles Almelo na een bloedstollende finale zich gekroond tot Xbox-kampioen van de edivisie 2018/'19, maar het seizoen is nog niet voorbij! Op woensdag 22 mei begint de strijd om het landkampioenschap tussen de winnaar van de PlayStation-competitie en de winnaar van de Xbox-competitie.

De winnaars van deze competities nemen het in de eTribune tegen elkaar op om te bepalen wie zich landskampioen mag noemen. In een live-televisieshow nemen Bryan Hessing (Heracles Almelo), winnaar van de Xbox-competitie, en Dani Visser (De Graafschap), winnaar van de PlayStation-competitie, het tegen elkaar op.

Dani geldt als een groot talent in de FIFA-scene en staat al enige tijd onder contract bij esports-organisatie Team Gullit. In de finale van de PlayStation-competitie versloeg hij Tony Kok (PEC Zwolle) met 3-2.

Daarentegen is Bryan Hessing een gevestigde naam in de edivisie. Hij speelde tot nu toe alle wedstrijden voor Heracles Almelo en staat bekend als een steevaste outsider voor de winst. Dit seizoen is de eerste waarin hij dit waarmaakt: eind april versloeg hij Nick den Hamer (FC Groningen) in de finale van de Xbox-competitie middels een golden goal in een bloedstollende wedstrijd.    

De edivisie is de officiƫle FIFA19-competitie van Nederland, waar alle Eredivisieclubs aan deelnemen. Binnen de edivisie strijden eSporters van de 18 Eredivisieclubs om het kampioenschap in FIFA Ultimate Team.