Bryan Hessing van Heracles Almelo wint eDivisie Xbox-competitie

Een spektakel!

Na een bloedstollende finale heeft Bryan Hessing (28) van Heracles Almelo zich gekroond tot Xbox-kampioen van de edivisie 2018/'19. In de eTribune, de strijd om het landkampioenschap tussen de winnaar van de PlayStation-competitie en de winnaar van de Xbox-competitie, neemt Hessing het op tegen Dani Visser (De Graafschap), die afgelopen december de PlayStation-competitie won.

Finalisten Nick den Hamer (FC Groningen) en Bryan Hessing (Heracles Almelo) wisten zich na de groepsfase direct te plaatsen voor de knock-outs. Den Hamer won in de kwartfinale de regioderby van Floris Jorna (sc Heerenveen). Hessing rekende af met Jaey Daalhuisen (Feyenoord). In de halve finales versloeg Den Hamer tweemalig edivisiekampioen Dani Hagebeuk (Ajax). Levy Frederique (Excelsior) leek Hessing te kunnen stoppen, maar de Heraclied trok uiteindelijk aan het langste eind. Hessing won met 5-2.

Spektakel in derde beslissende wedstrijd

Na de eerste twee finalewedstrijden tussen Den Hamer en Hessing was de stand gelijk: 2-2. Het 'golden goal'-systeem moest in een derde wedstrijd een winnaar opleveren. Uiteindelijk was het Hessing die na 68 spannende minuten de wedstrijd besliste. Een enorme ontlading kwam los:

“Ik werk er nu al twee jaar keihard voor, de club en onze hoofdsponsor doen alles voor me, en hiermee kan ik ze terugbetalen. Deze winst is ook voor mijn zoontje James”, aldus een geëmotioneerde Bryan.

Door zijn winst ontvangt Hessing 850 Global Series Points. Dit aantal punten garandeert de zelfgekroonde ‘opa’ van de edivisie waarschijnlijk een plek in de FIFA19 Global Series Playoffs; het voorstadium van de FIFA eWorld Cup.